Cum a început

Cu fiecare interacțiune și fiecare proiect desfășurat, ne-am lăsat inspirați de povestea Tzitzi-Poc și de impactul lor în viețile copiilor și familiilor din comunitățile noastre.

De aceea, suntem entuziasmați să vă anunțăm că Asociația Școala Întâi, organizația care a inițiat și susținut proiectele de educație socio-emoțională acolo unde era mare nevoie de ele, devine Asociația Tzitzi-Poc!

Paragraf

Tzitzi-Poc nu este doar un program sau o serie de proiecte; este inspirația noastră, este universul creat în jurul căruia se învârt toate eforturile noastre dedicate formării și dezvoltării copiilor între 3 și 10 ani, împreună cu sprijinul și implicarea părinților și a cadrelor didactice. Ne dorim ca Tzitzi-Poc să fie prezent peste tot acolo unde desfășurăm proiecte, să devină simbolul angajamentului nostru față de o educație holistică și emoțională pentru fiecare copil, indiferent de contextul său socio-economic.

Asociația Tzitzi-Poc reprezintă un pas important în direcția consolidării și extinderii impactului nostru în comunitățile defavorizate. Suntem dedicați în continuare acelorași principii care au stat la baza proiectelor noastre anterioare, dar acum ne vom prezenta sub o nouă identitate care reflectă mai bine misiunea și valorile noastre.

Vă invităm să ne fiți alături în această călătorie emoționantă și să explorăm Universul Tzitzi-Poc. Cu susținerea voastră, suntem convinși că putem face o diferență semnificativă în viețile copiilor și familiilor din comunitățile noastre.

2024

Pe lângă programele pe care plănuim să le implementăm în zonele unde e atât de mare nevoie, vom continua să:

  • creăm materiale online despre dezvoltarea copiilor, creșterea lor sănătoasă și o mai bună relație părinte-copil la care fiecare părinte să aibă acces;
  • creăm materiale cu Tzitzi și Poc pentru copii disponibile online;
  • gândim și să implementăm proiecte pe termen lung. Cine ne cunoaște știe cât de mult credem în impactul lor pe termen lung!

🫶🏻 Dacă ești persoană juridică și vrei să susții Asociația Tzitzi-Poc prin redirecționarea a 20% din impozitul pe venit/profit, descarcă contractul de sponsorizare și trimite-l pe office@tzitzi-poc.ro

Paragraf

🫶🏻 Dacă ești persoană fizică și vrei să susții Asociația Tzitzi-Poc prin redirecționarea a 3.5 % din impozitul pe venit/profit, completează formularul de aici.

Paragraf

🫶🏻 Dacă vrei să faci o donație pentru proiectele în desfășurare, poți să transferi suma direct în contul Asociației, cu mențiunea „donație” atunci când faci plata: RO82 INGB 0000 9999 1186 9325 , ING BANK, Asociația Tzitzi-Poc.

spoți să transferi suma direct în contul Asociației, cu mențiunea „donație” atunci când faci plata: RO82 INGB 0000 9999 1186 9325 , ING BANK, Asociatia Tzitzi-Poc. isiooopp țpă țpParagraf

Proiecte

Corpuri mici, emoții mari – Pe 4 aprilie 2024 dăm startul unui nou proiect în scopul combaterii fenomenului de bullying și a comportamentelor agresive în cadrul Școlii Gimnaziale Grădinari, Giurgiu. Programul, intitulat „Corpuri mici, emoții mari”, va oferi o abordare holistică și integrată pentru cei 63 de elevi din clasele 0-1, dar și pentru părinți și cadrele didactice.

Proiectul constă într-o serie de 8 ateliere destinate copiilor, 4 ateliere pentru părinți, 4 întâlniri de lucru pentru profesori, 2 întâlniri de colaborare părinte-profesor și 2 spectacole Tzitzi-Poc pentru copii, desfășurate simultan pe parcursul a trei luni, în perioada Aprilie – Iunie 2024. Un aspect esențial al proiectului este evaluarea pre și post-intervenție, pentru a măsura impactul și rezultatele obținute. Obiectivul principal al programului este de a îmbunătăți relațiile în cadrul școlii, facilitând comunicarea și gestionarea conflictelor, contribuind astfel la crearea unui mediu pozitiv și sigur pentru toți membrii comunității școlare. Mai multe detalii despre proiect se găsesc în comunicatul de presă de aici.

Rolling Workshops – 60 de elevi, majoritatea din comunități dezavantajate, cu risc de abandon școlar, din patru școli primare și gimnaziale din România (Școala nr. 73 Barbu Delavrancea din București, Școala Gimnazială nr. 1 din Fârțănești, județul Galați, Școala nr. 26 Ion Creangă din Galați și Școala Gimnazială George Poboran din Slatina) au participat la 40 de ore de ateliere online pe o platformă online. Platforma fost dezvoltată cu fonduri primite prin proiectul Start ONG în colaborare cu Kaufland Romania.

„Îmi place să îi urmăresc ca să vad cum sunt ei atunci când în față nu este învățătorul de la clasă. Mi-a plăcut ce am văzut. Felicitări!”

„Daria a fost pur și simplu super încântată de tot ce ați făcut azi cu ea. Abia asteapta sa vă revadă!” (mama Dariei)

Aventurile Tzitzi-Poc – 268 de elevi de etnie rromă, cu risc de abandon școlar, din clasele 0-4, 286 de părinți și 50 de cadre didactice din școlile Mexic și Nr. 73 din Sectorul 3, din Capitală, au beneficiat de spectacole interactive și ateliere de lucru destinate educării emoționale a acestora. Cele două tipuri de activități din cadrul proiectului au abordat holistic problemele principale precum analfabetismul funcțional, abandonul școlar și absenteismul, dar și implicarea activă a părinților și a profesorilor în educația emoțională a copiilor. Proiectul a fost realizat cu fonduri primite prin proiectul Start ONG în colaborare cu Kaufland Romania.

Să facem echipă în familie – un workshop de o zi pentru părinți și copii, dezvoltat la Colegiul Economic „A. D. Xenopol” din București. Ne-am propus să explorăm natura adolescenței și beneficiile acesteia, să facilităm o mai bună comunicare între părinte și adolescent și să oferim metode și tehnici de soluționare și prevenire a conflictelor dintre generații.

Forum ONG – Pentru că studiile au demonstrat că voluntariatul are impact în dezvoltarea economiei, în dezvoltarea unei comunități mai sigure și mai puternice, dar și asupra voluntarilor însiși, am organizat alături de elevii Școlii Postliceale „A. D. Xenopol” prima ediție „Forum ONG”, prin care ne-am propus să îi ajutăm pe elevi să înțeleagă importanța implicării în activitățile de voluntariat.

Raport activitate

Voluntari

Dacă și tu susții importanța relațiilor dintre părinți și copii și crezi în dezvoltarea educației emoționale, te invităm să devii voluntar în cadrul Asociației Tzitzi-Poc. Alătură-te echipei noastre și contribuie la promovarea unui mediu pozitiv și susținător pentru copii și familiile lor. Pentru mai multe informații, ne găsești la office@tzitzi-poc.ro.

Împreună putem face o diferență semnificativă în viața copiilor și a comunității noastre.