Cum a fost la pre-lansarea cărților educative Tzitzi și Poc @Bookzone

“Miro, azi am strâns o tonă de îmbrățisări. Dacă rămân fără zilele următoare, am să scot din buzunar câte una.” Adăugați voce de Tzitzi și un zâmbet larg de Mădă. La toate astea, am dat din cap aprobator. Am simțit că ziua asta mi-a facut și mie plinul pentru următoarea perioadă, nu doar Mădălinei, Mihaelei, Carinei sau copiilor de acolo. Cu toții am plecat cu inimile mai îmbucurate și cu obrajii mai îmbujorați de la pre-lansarea seriei educative Tzitzi și Poc ☺️.

Paragraf

Privind în spate, în săptămâna cu lansarea online a poveștilor simțeam că ceva nu e cum trebuie. Acel ceva era o nevoie de conectare cu cei mici, cu părinții, era un dor de întâlnire, de joacă, de ludic. Cei de la Baristro parcă au simțit și în câteva zile, la propunerea lor, povesteam deja despre cum va fi evenimentul de pre-lansare.

Și uite-așa ziua de duminică a însemnat pentru mine momente pe care le-am trăit cu totul, în care am simțit că, deși nu ieșea conform planului, părea că Planul final e cel mai bun. Am avut și momente în care m-am opus, în care am vrut să țin cu dinții de ceea ce-mi propusesem și cum făceam asta, simțeam dezarmonie în jur. Ceva, oricât de mic, se întâmpla – un zgomot, o fâțâială, un claxon afară. Așa că am decis să las lucrurile să se întâmple în ritmul lor.

În schimbul momentelor de joacă organizată, fiecare copil a avut momentul lui cu Tzitzi și cu Poc. Iar Anisia a rămas în brațele mele la momentul de lectură. Am citit împreună la masa mare, o masă ovală la care erau așezați copiii, împrejmuită cu scaune așezate așa cum a simțit fiecare, într-o oarecare dezordine aș zice acum uitându-mă la poze. Însă dezordinea asta s-a simțit mai ordonată ca niciodată, într-o armonie perfectă.

Paragraph

După fiecare interacțiune cu ei, mă minunez cât de multe au să ne-nvețe copiii! Cât se străduiesc să ne ajute să vedem armonia acolo unde e dezordine, să simțim bucuria momentelor aparent simple, să fim prezenți. Eu, una, mă rog să fiu suficient de deschisă cât să primesc tot ce au ei să-mi ofere și să pot să transmit asta mai departe în următoarele cărți și spectacole Tzitzi-Poc, în toată activitatea mea. Îi iubesc, îi prețuiesc, îi respect și le mulțumesc!

Paragraph

Gânduri scrise de Mirona Păun.

Ps: gânduri la cald, exact după lansare, găsiți în Reels-ul de aici.

Ah, da! Dacă încă nu ai luat cărțile, le găsești pe landing page-ul de la Bookzone, editură căreia îi mulțumim tare mult pentru colaborare.