Idei pentru activități în interior (și una în aer liber!) pentru această iarnă

Mini-povestire

<<„Am nevoie doar de jacheta mea!” a fost răspunsul entuziast al copilului meu când i-am spus că este prea frig să se joace în piscina lui pentru copii. Am crezut că am făcut o treabă grozavă explicându-i conceptul de iarnă – până când a reapărut 10 minute mai târziu purtând mândru costumul de baie.>>

Iarna va avea provocări unice pentru majoritatea familiilor în acest an, ca urmare a COVID-19. În loc să ne petrecem zilele în interiorul bibliotecilor sau la muzeu, căutăm activități sigure de care familiile să se poată bucura în lunile mai reci. Deși fiecare familie și situație este diferită, cu siguranță există ceva pentru fiecare în lista de mai jos!

Mergeți la vânătoare de urși. Când vremea este prea mohorâtă ​​sau nu vă puteți convinge copilul să se aventureze afară, adunați toate pernele și scaunele pentru a crea o cursă cu obstacole în interior. Lipiți două role de hârtie igienică goale împreună pentru a crea binocluri și ascundeți un ursuleț de pluș la sfârșitul cursei cu obstacole. Acum traseul este o vânătoare de urși!

Faceți baie. Indiferent de cât de mult ne bucurăm de vremea rece, piscina pentru copii nu-și mai găsește locul. Putem sugera o baie, atunci când cel mic cere să se joace în apă. 

În timp ce se distrează cu jucăriile sale obișnuite de apă, pictura în baie și o cadă plină cu bule pot ajuta ca timpul în care se spală să fie mai special și distractiv. Unul din momentele preferate ale familiei poate fi baia cu bețișoare strălucitoare, unde puteți stinge luminile și arunca bețișoarele în apă pentru o baie magică și colorată.

Citiți o carte interesantă. Poate fi o enciclopedie despre dinozauri sau rețetele delicioase de cozonaci ale Mamei Șoricica. Orice carte este o oportunitate de joacă și învățături cu sens!

Aflați lucruri noi despre alte culturi. De la Kwanzaa până la Anul Nou Chinezesc, lunile de iarnă sunt pline de sărbători. Copiilor le place să învețe despre alte culturi și tradiții. 

Marcați-vă calendarul pentru aceste sărbători importante și apoi alocați timp pentru a citi și discuta cu familia despre istoria și semnificația din spatele fiecăreia. Puteți găsi chiar și o modalitate de a onora sau de a celebra diferite sărbători.

Concentrați-vă asupra aspectelor pozitive. Combateți sentimentele de tristețe care apar în timpul iernii, concentrându-vă asupra oportunităților sezonului. 

Le puteți propune membrilor familiei să facă o listă cu ce le place în acest anotimp și apoi vedeți ce activități puteți crea pentru a evidenția acele aspecte pozitive. De exemplu, zilele mai scurte le permit celor mici să se bucure de privitul stelelor înainte de culcare.

Încercați să faceți experimente. Zilele mai scurte permit, de asemenea, copiilor să învețe ce se întâmplă când Soarele apune. Profitați de vremea rece creând turnuri de gheață fie în exterior, fie în congelator. Dacă se anunță zăpadă, episodul Hero Elementary, „Rough Sledding”, îi va inspira pe cei mici să-și creeze propriile modalități de a se bucura de zăpadă.

Ajutați-i pe ceilalți. Pe măsură ce temperatura scade, este important să ne amintim de cei care ar putea avea nevoie de ajutorul nostru pentru a se încălzi. 

Familia voastră poate găsi o cauză care vă interesează, fie că donați șosete și mănuși persoanelor fără adăpost sau construiți un adăpost pentru pisici fără stăpân. Puteți chiar hrăni păsările atunci când pământul este acoperit de zăpadă.

Fiți creativi. Meșteșugurile sunt o metodă excelentă pentru ca cei mici să învețe despre iarnă. Reciclarea cutiilor de carton este mult mai distractivă atunci când le folosești pentru a construi un sat cu turtă dulce. 

Să căutăm întotdeauna noi metode pentru a-i învăța pe cei mici despre emoții, prietenie, bunătate și alte asemenea valori ale familiei.

Ieșiți afara. Poate fi copleșitor să îți convingi atât copilul, cât și bebelușul să iasă la o plimbare în aer liber, dar cu siguranță că întreaga familie va fi mai fericită după o gură de aer proaspăt.

Zicala „nu este vreme rea, doar îmbrăcămintea nepotrivită” ne poate inspira pe tot parcursul iernii pentru a ne scoate familia la aer curat (rămânând în siguranță și practicând distanțarea socială).

Amintiți-vă magia. Atât de des, ca adulți, uităm cum lucrurile mici creează amintiri magice. Nu avem nevoie de o vacanță cu familia pentru a crea momente strălucitoare pentru copiii noștri.

Gândiți-vă la amintirile voastre preferate din copilărie și încercați să le recreați pentru copiii voștri. Asta poate implica forturi din perne, momente în care povestim lângă foc și lumini de Crăciun în locuri neașteptate. Fie că este vorba de cucerirea unui nou traseu de drumeții sau de construirea unor case din turtă dulce, iarna este sezonul perfect pentru a vă face noi amintiri de familie.

Sursă articol: https://www.pbs.org/parents/thrive/indoor-activity-ideas-and-one-outdoor-for-this-winter

Articol tradus de Maria Colibalis, studentă la Facultatea de Științe politice, Administrative și ale Comunicării și adaptat de Psih. Diana Marinescu