Asociația Tzitzi-Poc lansează prima ediție a programului „Corpuri mici, emoții mari” în scopul combaterii fenomenului de bullying și a comportamentelor agresive

Asociația Tzitzi-Poc se pregătește să dea startul unui nou proiect în scopul combaterii fenomenului de bullying și a comportamentelor agresive în cadrul Școlii Gimnaziale Grădinari, Giurgiu. Programul, intitulat „Corpuri mici, emoții mari”, va oferi o abordare holistică și integrată pentru cei 63 de elevi din clasele 0-1, dar și pentru părinți și cadrele didactice.

Paragraf

Proiectul constă într-o serie de 8 ateliere destinate copiilor, 4 ateliere pentru părinți, 4 întâlniri de lucru pentru profesori, 2 întâlniri de colaborare părinte-profesor și 2 spectacole Tzitzi-Poc pentru copii, desfășurate simultan pe parcursul a trei luni, în perioada Aprilie – Iunie 2024. Un aspect esențial al proiectului este evaluarea pre și post-intervenție, pentru a măsura impactul și rezultatele obținute.

Obiectivul principal al programului este de a îmbunătăți relațiile în cadrul școlii, facilitând comunicarea și gestionarea conflictelor, contribuind astfel la crearea unui mediu pozitiv și sigur pentru toți membrii comunității școlare.

Paragraf

Proiectul „Corpuri mici, emoții mari” va fi implementat în cadrul Școlii Gimnaziale Grădinari, Giurgiu, unde este identificată o nevoie stringentă pentru astfel de intervenții. Elevii provin din familii cu venituri reduse, părinți divorțați sau absenți, și sunt expuși riscului de a deveni victime ale bullying-ului din cauza unor condiții socio-economice dificile.

Paragraf

Paragraf

În echipa de lucru se numără:

Mirona Păun – Președintele Asociației Tzitzi-Poc, Psiholog clinician, Doctorand în Psihologie, Fondatorul programului de educație emoțională pentru copii Tzitzi-Poc, autor de cărți pentru copii;

– Adelina Ștefan – Psiholog clinician;

– Adrian Podar – Profesor și Formator Life Learning Education;

– Mihaela Țîmpău – Vice-Președinte Asociația Tzitzi-Poc, Asistent ateliere, Co-fondator program de educație emoțională Tzitzi-Poc.

„Raportul privind fenomenul violenţei în școli realizat în 2021 – 2022 arată că, la nivel naţional, s-au înregistrat 9.741 de acte de violenţă, cu 2000 mai multe decât în anii precedenți. În acest context este evident că există o necesitate de a implementa programe anti-violență în școli. Oricare ar fi cauzele, cu toții înțelegem că aceste programe nu numai că pot reduce incidența actelor de violență, dar pot contribui și la promovarea unui mediu școlar sigur și sănătos. Investiția în educație și în abordările preventive sunt cruciale pentru asigurarea bunăstării fizice și emoționale a elevilor, precum și a cadrelor didactice”, declară inițiatorul programului „Corpuri mici, emoții mari”, Psih. Drd. Mirona Păun.

Proiectul „Corpuri mici, emoții mari” va debuta joi, 5 aprilie, și se va încheia la finalul anului școlar.

Paragraf

Asociația Tzitzi-Poc 

Asociația Tzitzi-Poc este o organizație non-guvernamentală, apolitică și non-profit, cu un angajament față de promovarea educației socio-emoționale și furnizarea de sprijin comunităților marginalizate. 

În evoluția noastră din cadrul Asociației Școala Întâi către Asociația Tzitzi-Poc, ne-am concentrat asupra unei abordări solide și inovatoare, care să reflecte nu numai angajamentul nostru, ci și adaptabilitatea și capacitatea noastră de a răspunde dinamic nevoilor în continuă schimbare ale comunităților pe care le servim. Ne propunem să fim prezenți și activi în fiecare comunitate în care intervenim, contribuind la crearea unui impact pozitiv durabil și la promovarea valorilor educaționale și sociale înalte.

 Asociația Tzitzi-Poc reprezintă un pilon esențial în eforturile noastre de a consolida și extinde impactul nostru în comunitățile defavorizate, înrădăcinându-ne în principii solide și orientate spre acțiune care ne ghidează în fiecare pas al drumului nostru.

Facebook Asociația Tzitzi-Poc

Website Asociația Tzitzi-Poc